Integrativ Kropspsykoterapi - IBP

IBP - Integrative Body Psychoterapi - er grundlagt ogvidereudviklet af Jack Lee Rosenberg gennem de sidste 30 år.

Oprindeligt var han tandlæge med en stor interesse for psykologiske temaer og spørgsmål.

Begyndelsen til iBP tog sit udgangspunkt på Vestkysten af USA, hvor Jack Lee Rosenberg, på det legendariske Esalen institut ledede sine første kurser og mødte Fritz Pearls, Anna Halprin, Carl Rogers og andre, som han lod sig inspirere og begejstre af.

Hans interesse for sexualitet foranledigede ham, til at studere Wilhelm Reich, østlig filosofi og krops- arbejde (Yoga og Tantra ), og i 1973 offentliggjorde han sin første bog, "Total Orgasme" som blev en bestseller. Efter denne har han desuden udgivet "Body, Self and Soul" i 1985, samt i samarbejde med Beverly Kitaen Morse "The Intimate Couple" i 1996.

Dermed var grundlaget for IBP og dens energetiske model grundlagt.

Jack Lee Rosenberg har siden da vedholdende og ihærdigt arbejdet med spørgsmålet: Hvordan mennesker effektivt og og sikkert kan finde deres kerne ( det psykologiske selv).

Han har gennem årene udviklet et helhedsorientert Psykoterapi system, som fremstiller en syntese ml. egne modeller/ teknikker og særdeles overbevisende elementer fra bestående terapiformer.

Foruden de nævnte kilder fandt vigtige strømninger af Psykoanalysen: Selvpsykologi,udviklingspsykologi, Objektrelationsteori, indpas i IBP.

Gennem årene er der ligeledes integreret de nyeste aktuelle videnskabelige erkendelser med relevans for Psykoterapien, i det teoretiske og praktiske komplex af IBP.

F.eks forskningsresultater fra hjerneforskning og traumaterapi.

For tiden findes der 13 IBP institutter verden over, og IBP er medlem af International Association of BodyPsychoterapy.